Pensiunea Parajd

Speleoterapie

 

 

Situată la o adâncime de 102 metri de la suprafaţă, cu o microclimă unică, lipsită de alergeni sau de alţi factori iritanţi ai aparatului respirator, baza de tratament este un mediu ideal, pur din punct de vedere microbiologic şi chimic.

Indiferent de anotimp, temperatura constantă de 15-16 °C, umiditatea relativ ridicată şi viteza mişcării aerului scăzută îşi fac efectul prin stres biologic.

Terapia pentru adulţi este de 16-18 zile iar pentru copii de 10-12 zile. Tratamentul de 4 ore pe zi constă în odihnă, plimbare iar după caz solicitare fizică (tenis de masă, jocuri de minge, teren de joacă) precum şi educaţie sanitară.

Se pot vizita căpâlna ecumenică şi muzeul de sare. Salina are spațiu de joacă pentru copii, tiroliană, cinema 3D.

Se recomandă tratament în salină în cazul următoarelor afecţiuni:

Pentru adulţi:
Asthma bronchiale, cataracta cronică al tractului inferior şi superior al aparatului respirator, emphisema plămânilor, silicoză.

Pentru copii:
Bolile cronice ale tractului inferior şi superior al aparatului respirator, asthma infantilă, cataracta cronică sau acută a urechii mijlocii.

Contraidicaţii:
Tuberculoză activă, cancer la plămâni.

Efectul pozitiv este certificat din anul 1960 de mii de pacienţi vindecaţi sub supraveghere medicală.

În lunile de vară tratamentul poate fi întregit cu băi zilnice în apa sărată al ştrandului în aer liber.

Peisajul magnific oferă o adevărată recreere atât pacienţilor cât şi persoanelor însoţitoare.

 

În pensiune funcţionează un cabinet medical unde consultă un medic specialist în pneumonologie, ORL şi medicină internă.